Skolekirketjenesten kilden

Få overskud til at klare dine studier

Er du for længst trådt ind i de voksnes rækker og ud af folkeskolen? Er du måske allerede i fuld gang med en ungdomsuddannelse? Så ved du også, at det kan være hårdt arbejde at gå i skole. Uanset om det er HF, gymnasiet eller noget helt tredje, så er lektier, opgaver og eksaminer en del af hverdagen. Og vil man gerne videre i livet med en god uddannelse og et spændende job, så gælder det om at gøre sig umage. For det er langt de færreste, der kommer sovende til et godt resultat. Der skal læses og studeres. Terpes og trænes.

Flere veje til lidt ekstra penge

Ud over at det kan være hårdt, så er der også kun 24 timer i døgnet. Og det kan være svært at nå det hele. Det gælder ikke mindst, hvis du også gerne vil se vennerne, gå i byen og måske også træne lidt. Måske har du også et fritidsjob, for at tjene lidt ekstra til bøger og bajere. Og så er det døgn hurtigt gået. Får du SU så ved du allerede, at der ikke er mange penge at gøre godt med. Og slet ikke, hvis du er udeboende studerende. Her kan fritidsjobbet være et godt supplement. Men det kan også gøre, at det er svært at få tid til sine studier.

Erstat fritidsjobbet med et lån

Drømmer du om mere tid til dine studier? Men ønsker du også samtidig at have et fornuftigt økonomisk råderum? Så kan et SU-lån være en god erstatning for eksempelvis fritidsjobbet. Det kan både anvendes til at få dagen og vejen til at hænge lidt bedre sammen økonomisk. Det kan også optages, hvis du står foran en studierejse eller et større bogindkøb. Eneste forudsætning er, at du er studerende og fyldt 18 år.

Hvad er satsen?

Hvor meget du reelt kan låne afhænger af om du bor hjemme eller ude. Og om hvor meget du eventuelt tjener ud over din SU. I skrivende stund er den normale sats på 3.116 kroner om måneden. Er du i den situation, at du er ved at færdiggøre din uddannelse? Og har du under et år tilbage? Så kan du vælge at tage et såkaldt slutlån, som pt. ligger på lidt over 8.000 kroner om måneden. Fordelen ved begge lån er, at der ingen gebyrer er tilknytte og at rentesatsen er utrolig lav.

Få mere tid og flere penge

Ved at vælge at optage et SU-lån kan du altså få mere overskud i hverdagen. Såvel økonomisk som tidsmæssigt. Pengene skal naturligvis betales tilbage igen. Men det giver dig ro til at koncentrere dig om dine studier her og nu. Og det kan sagtens vise sig, at være alle pengene værd.

Få overskud til at klare dine studier